تورنیکت های اورژانسی مهمترین و حساتیترین وسیله در راستای کنترل خون ریزی فرد در شرایط اورژانسی و حساس هستند. درصورتی که فرد دچار خون ریزی از رگهای اصلی و مهم شود، میتواند میزان زیادی خون از دست بدهد. در مواقع خون ریزی، ضربان قلب فرد بالا رفته و در مواقع خون ریزی شریانی به وضوح قابل مشاهده است. خونریزی بسیار سنگین و فاجعه بار ، یک فرد بزرگسال می تواند به راحتی 40٪ از حجم خون خود را در عرض 3-4 دقیقه از دست بدهد. این می تواند حتی سریعتر در هنگام برخورد با کودکان باشد. جهت بررسی بیشتر تورنیکت های اورژانسی و ضرورت استفاده از در انواع محیطهای درمانی در ادامه با ما همراه باشید.
ضرورت استفاده از تورنیکت های اورژانسی در مراکز درمانی، نظامی و مطب ها
هر ساله، حدود 1.35 میلیون نفر در نتیجه ترومای ناشی از تصادفات جاده ای فوت میکنند و بین 20 تا 50 میلیون نفر در سراسر جهان دچار جراحات غیر کشنده شده که از این میزان تعداد قابل توجهی دچار معلولیت می شوند. خونریزی کنترل نشده علت اصلی مرگ در 34 درصد از بیماران ترومایی است. خونریزی یکی از دلایل اصلی مرگ و میرهای بالقوه قابل پیشگیری در هر دو زمینه غیرنظامی و نظامی است. کنترل خونریزی در ترومای بزرگ یک اولویت بالینی است که می تواند از طریق فشرده سازی مستقیم یا استفاده از تورنیکت های مکانیکی یا پنوماتیکی (TQ) به دست آید.
اگر یک مصدوم مقدار قابل توجهی خون(بیش از 40٪) از حجم خون خود را از دست بدهد ، بدن دیگر قادر به جبران آن میزان از دست دادن خون نیست. آنها دچار شوک هیپوولمیک می شوند. شوک هیپوولممیک حجم کمی از خون است که باعث از کار افتادن سیستم گردش خون می شود که در صورت عدم درمان آن زندگی فرد به خطر میافتد و حتی منجر به مرگ وی خواهد شد.
فشار مستقیم اولین و ساده ترین مرحله است. در صورتی که فشار مستقیم بر روی ناحیه خونریزی برای کنترل خونریزی کافی نباشد و فشار مستقیم گزینه ای امکان پذیر نباشد، تورنیکت های اورژانسی بهترین و موثرترین روش در راستای کنترل جریان خونریزی در فرد باشند.
علت استفاده از تورنیکت اورژانسی و پنوماتیک
تورنیکت پنوماتیک ایمنی بیشتری را برای اندام ایجاد می کنند زیرا در فشارهای پایین می توانند جریان خون شریانی را به صورت اصولی مسدود کنند، از طرف دیگر بهبود عملکرد اندام کاملا در فشارهای پایین ایمن تر هستند زیرا با شواهد موجود در مطالعات بالینی ثابت شده است که فشار تورنیکت بالاتر با احتمال بیشتری از آسیب های مربوط به تورنیکت همراه است.
با توجه به حیاتی بودن جلوگیری از خون ریزی فرد مصدوم در ساعات اولیه، بهرهگیری از تورنیکت های اورژانسی و پنوماتیک میتواند زندگی فرد را نجات دهد.
تغییرات اساسی در دستورالعمل های جدید احیای اروپا در مورد خونریزی
دستورالعمل های جدید، بالا بردن عضو در ارتفاع بالاتر از قلب را برای کنترل خونریزی شدید توصیه نمی کنند. ارتفاع باعث کاهش جریان خون می شود ، اما به تنهایی خونریزی را متوقف نمی کند. اگر کسی خونریزی شریانی داشته باشد ، فقط نگه داشتن آن در هوا باعث توقف خونریزی نمی شود.
اعمال فشار مستقیم به منبع خونریزی احتمالاً جریان خون تهدید کننده زندگی را متوقف می کند. برای کنترل خونریزی شدید نباید از نقاط فشار غیر مستقیم استفاده کنید. بیش از یک شریان وجود دارد که خون را برای هر اندام تأمین می کند.
فشار دادن روی نقاط فشار قادر به جلوگیری از جریان خون نخواهد بود. یافتن نقاط فشار نیز می تواند بسیار دشوار باشد ، خصوصاً در شریان استخوان ران بنابراین در این مواقع وجود تورنیکت پنوماتیک دستی یا تورنیکت دیجیتال بسیار موثر است.
اجزای تشکیل دهنده تورنیکت پنوماتیک
اجزای تورنیکت پنوماتیک شامل موارد زیر است:
- لوله اتصال: کاف را به دستگاه فشار متصل می کند
- کاف بادی: شامل یک مثانه لاستیکی است که درون یک پلاستیک یا پارچه قرار دارد پوشش دادن کاف ممکن است یک کاف منفرد باشد که حاوی یک محفظه واحد برای هوا یا یک کاف دوتایی که شامل دو محفظه است.
- دستگاه فشار: متشکل از کمپرسور هوا،دکمه های تنظیم فشار،
- نمایشگر دیجیتال: حاوی تنظیم فشار و تایمر دستگاه فشار
دستگاه تورنیکت اورژانسی از موارد فوق تشکیل شده است.
مزایای استفاده از تورنیکت پنوماتیک
همانگونه که اشاره شد حضور تورنیکت پنوماتیک تنها در مراکز درمانی ضروری نیست، بلکه امروزه با توجه به بالا رفتن میزان تصادفات جادهای و بروز خون ریزیهای شدید، حضور یک تورنیکت پنوماتیک برای هر خانواهده ضروری میباشد. از مهم ترین ویژگی و مزایای تورنیکت های اورژانسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تورنیکت های پنوماتیک در طی جراحی اندام از خروج داروی بیهوشی از اندام در حین تزریق داخل وریدی منطقه ای جلوگیری کنید.
- خونرسانی به اندامها را در حین عمل مسدود میکند.
- جلوگیری از آسیب رساندن به وریدهای خونی
- در موقعیتهایی که جراح در اتاق عمل خواستار جراحی برروی دو عضور به صورت همزمان است، حضور و استفاده از تورنیکت بسیار ضروری میباشد.
- قطع خون رسانی به عضور آسیب دیده در کوتاهترین زمان ممکن
دستورالعمل های کمکهای اولیه کمیته احیا European اروپا (ERC) 2015 بیان می کند که وقتی فشار مستقیم نمی تواند خونریزی شدید را کنترل کند ، تورنیکت ها و پانسمانهای هموستاتیک توصیه می شود. ILCOR (کمیته ارتباط بین المللی احیا) نیز کاملاً از این موضوع پشتیبانی می کند.
عرض کاف شرکت آنهوما بهینه شده است یعنی عرض بیشتر کاف نیاز به فشار کمتر برای انسداد کامل اندام را ایجاب می کند. در این حالت ، درد آن نیز بسیار کمتر است و آسیب عصبی کمتری خواهد داشت.
سخن پایانی
با توجه به اینکه خون ریزی طولانی مدت و شدید در صورت کنترل نشدن اصولی میتواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد، از این رو بسیاری از پزشکان به همراه داشتن تورنیکت مناسب جهت کنترل کردن جریان خون اصولی در مواقع حساس را توصیه میکنند. از همین رو شرکت فراهوش مکانیک آرسام با برند آنهوما با در نظر گرفتن میزان اهمیت تورنیکت های اورژانسی و پنوماتیک با بهرهگیری از آخرین و بروزترین علم دنیا اقدام به ساخت تورنیکه باکیفیت نموده است. درصورتی که میخواهید با ویژگیهای بیشتر این محصول آشنا بشوید و یا از قیمت تورنیک پنوماتیک اطلاع حاصل نمایید، با کارشناسان آنهوما در تماس باشید.
09380849414
09178378078
09179156409