نقش درمان کامپرشن تراپی در مدیریت واریس: آنچه باید بدانید

نقش درمان کامپرشن تراپی در مدیریت واریس

فهرست مطالب

درمان کامپرشن تراپی یکی از روش‌های موثر و غیرتهاجمی برای درمان واریس است. سیاهرگ‌هایی که برآمدگی و پیچ‌خوردگی دارند و اغلب در پاها دیده می‌شوند، واریس نامیده می‌شوند و ممکن است ظاهری ناخوشایند و در عین حال دردناک داشته باشند. اگرچه گزینه‌های متعددی برای درمان واریس وجود دارد، اما درمان با کامپرشن تراپی به دلیل رویکرد غیرتهاجمی و موفقیت‌آمیز در مراحل اولیه واریس، به عنوان روشی منحصربه‌فرد شناخته می‌شود. درمان کامپرشن تراپی  درد و تورم ناشی از بیماری واریس و نارسایی مزمن وریدی را از بین می برد. دلایل متعددی وجود دارد که چرا این درمان به عنوان بهترین رویکرد ظاهر شده است.برای اطلاعات بیشتر در مورد این درمان با ما همراه باشید.

 درمان کامپرشن تراپی چیست؟

این درمان شامل استفاده از جوراب های فشاری و سایر پوشش ها برای ایجاد فشار روی پاها است. این تکنیک از تجمع خون جلوگیری می کند و گردش خون را در نواحی موثر بهبود می بخشد.

انواع درمان کامپرشن تراپی

انواع کامپرشن تراپی

جوراب‌های فشاری: جوراب‌های فشاری تا زانو محبوب‌ترین نوع جوراب های فشاری هستند. اگر تورم تا بالای زانو باشد ممکن است به جوراب های فشاری بلند تر یا حتی شلوار های فشاری نیاز پیدا کنید.

باندها و باندهای کشی: افرادی که در پوشیدن جوراب مشکل دارند، ممکن است استفاده  از باند های کشی برای آن ها راحت تر باشد. معمولاً باندها به صورت چند لایه استفاده می‌شوند.

دستگاه‌های بادی: این نوع جوراب ها به طور کامل پاها را پوشش می‌دهد و باد می‌شوند تا فشار ایجاد کند. این دستگاه بیشتر توسط ورزشکاران استفاده می‌شود.

میزان فشار جوراب های فشاری قابل تنظیم است و با توجه به نیاز خود باید فشار آن ها را تنظیم کنید. محدوده فشار از کمتر از ۲۰ میلی‌متر جیوه تا بیش از ۴۰ میلی‌متر جیوه متغیر است.

برای انتخاب این محدوده، باید با پزشک یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود مشورت کنید.

چه زمانی درمان کامپرشن تراپی موثر است؟

نارسایی مزمن وریدی:این بیماری بر روی رگ های پا تاثیر می گذارد. نارسایی مزمن وریدی به دلیل ضعیف بودن سیاهرگ ها و دریچه ها اتفاق می افتد.این بیماری به دلیل کاهش سرعت جریان خون از پاها به قلب و ساکن ماندن خون علائمی را ایجاد می کند.ترومبوز ورید عمقی ممکن است علت نارسایی مزمن وریدی (CVI) باشد.

افزایش سن و نشستن یا ایستادن طولانی تر نیز ممکن است باعث آن شود. با فشرده کردن عضلات پا، درمان فشرده سازی به کاهش نارسایی مزمن وریدی کمک می کند. این به بازگشت خون به قلب با مخالفت با جاذبه کمک می کند.

وریدهای واریسی:واریس ناشی از نارسایی مزمن وریدی است. زیر پوست شما، سیاهرگ های واریسی ایجاد می شود که شبیه طناب های حلقه ای هستند. درمان کامپرشن تراپی ابزار مفیدی برای کاهش ناراحتی وریدهای واریسی و ادم است.

ترومبوز ورید عمقی (DVT):این یک لخته خون است که اغلب در پا یا سایر سیاهرگ های عمیق بدن ایجاد می شود.این لخته ها ممکن است باعث تجمع خون در پشت آن سیاهرگ شوند زیرا جریان خون را محدود می کند.به بیمارانی که در معرض خطر ترومبوز ورید عمقی هستند ممکن است توصیه شود که تحت درمان کامپرشن تراپی توسط متخصصان پزشکی قرار گیرند.

تعدادی از عوامل خطر عبارتند از:

  • چاقی
  • عدم تحرک بدنی
  • بارداری

بیشتر بخوانید:چاقی و دی وی تی

اگر از ترومبوز ورید عمقی رنج می برید و از داروهای ضد انعقاد/رقیق کننده خون استفاده می کنید، می توانید درمان فشرده سازی را در نظر بگیرید. با این حال، بسیار توصیه می شود که قبل از استفاده از درمان کامپرشن تراپی، با پزشک خود مشورت کنید.

تورم پا

تورم

بدن ما به دلیل گرانش تمایل به دریافت مایع خون در قسمت پایین پاها دارد، اما اندام های داخلی ما می توانند به روش های مختلف از آن جلوگیری کنند. اما وقتی بدن نتواند این کار را انجام دهد، مایع در قسمت پایین جمع می شود و در نتیجه تورم ایجاد می شود. با کامپرشن تراپی ، می توانید از تجمع این مایعات جلوگیری کنید.

چرا باید درمان کامپرشن  تراپی را انتخاب کرد؟

مزیت اصلی درمان کامپرشن تراپی بهبود بازگشت خون از پاها به سمت قلب است. علاوه بر این، چندین مزیت دیگر نیز دارد که عبارتند از:

  • کمک به بهبود زخم ها یا زخم های ناشی از تجمع خون
  • شرایطی مانند نارسایی مزمن وریدی را مدیریت می کند.
  • علائم ترومبوز ورید عمقی را تسکین می دهد.

چگونه ازخطرات ناشی از درمان کامپرشن تراپی جلوگیری کنیم:

  • کمک و راهنمایی حرفه ای دریافت کنید.
  • به طور مکرر چین و چروک را بررسی کنید.
  • از تا زدن بالای جوراب فشاری خودداری کنید.
  • از خشک بودن پوست خود اطمینان حاصل کنید.
  • برای محافظت از جوراب فشاری از کفش یا کفش استفاده کنید.
  • در صورت کشیدگی یا فرسودگی جوراب فشاری را تعویض کنید.

 

دستگاه کامپرشن تراپی

دستگاه کامپرشن تراپی یا IPC آنهوما

دستگاه IPC  یک پمپ هوای فشرده ساز به همراه جوراب های فشاری می باشد که به دور پا بسته می شود و با استفاده از فشار هوا پا ها را به صورت خارجی فشرده می سازد این فشرده سازی میتواند باعث تسریع جریان خون از سمت پاها به سمت قلب شود. همچنین دستگاه ریهاب IPC یا وازوترین میتواند برای ریکاوری در ورزشکاران و فیزیوتراپی استفاده شود.

روش فشرده سازی متناوب (Intermittent Pneumatic Compression) کاملا غیرتهاجمی بوده و فقط با اعمال فشار به پاهای شخص باعث تسریع گردش خون و جلوگیری از لنف ادم و DVT ‌می شود. همچنین دستگاه IPC بسیار از روش های دارویی جلوگیری از DVT  مانند دارو های رقیق کننده ایمن تر می باشد و خطر خون ریزی های شدید را بسیار کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: راهنمای استفاده از دستگاه IPC

نتیجه گیری

در نتیجه، کامپرشن تراپی به عنوان یک روش غیرتهاجمی و کارآمد می‌تواند به بهبود جریان خون و کاهش علائمی مانند تورم، درد، و ناراحتی در پاها کمک کند. این درمان به‌ویژه برای افرادی که در مراحل اولیه واریس هستند یا از مشکلات ناشی از گردش خون ضعیف رنج می‌برند، مفید است و می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود بخشد. به دلیل فشاری که این روش به آرامی بر پا وارد می‌کند، خون به‌درستی در سیاهرگ‌ها جریان می‌یابد و مانع از تجمع خون و تورم می‌شود.

با این وجود، در صورت داشتن درد و ناراحتی شدید، مشاوره با یک پزشک متخصص ضروری است تا از مناسب بودن این روش برای شرایط خاص خود مطمئن شوید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. کامپرشن تراپی، در کنار سایر درمان‌ها، می‌تواند به عنوان یک گزینه موثر برای مدیریت علائم واریس و ارتقاء سلامت عمومی پاها در نظر گرفته شود.

منبع:

The Role of Compression Therapy in Varicose Vein Management: What You Need to Know

درصورتی که به دنبال خرید تجهیزات پزشکی با کیفیت و مطمئن هستید، آنهوما بهترین انتخاب شماست! آنهوما، پیشگام در طراحی و تولید انواع تجهیزات پزشکی جدید و نوآورانه دقت درمان و مراقبت از بیماران را به سطحی جدید رسانده است.

الویت آنهوما، تضمین سلامتی و راحتی بیمار در پروسه درمان می‌باشد. همین امروز از مشاوره تخصصی آنهوما  بهره بگیرید و با خرید تجهیزات پزشکی گامی مؤثر در ارتقای کیفیت درمان بردارید!

دیدگاهی در مورد “نقش درمان کامپرشن تراپی در مدیریت واریس: آنچه باید بدانید

  1. ناهید گفت:

    با سلام خسته نباشید ممنون از مقاله خوبتون عوامل بروز واریس چه چیزهایی هستن؟

    1. avaa abtahi گفت:

      سلام خوشحالیم که مقاله ما مورد پسند شما بوده .عوامل مختلفی مانند ارث، ایستادن یا نشستن طولانی مدت، چاقی، بارداری و افزایش سن می‌توانند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهند.لطفا از مقالات دیگر هم دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اینستاگرام آنهوما
آنهوما را در اینستاگرام دنبال کنید.
Anhuma.med@
ارتباط از طریق واتس اپ
ارتباط از طریق واتساپ
09173129414
درخواست های محبوب:
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
فهرست