پوزیشن فاولر(Fowler's)

پوزیشن فاولر

تعیین پوزیشن بیمار برای یک عمل جراحی ایمن و موثر حیاتی است. پوزیشن فاولر رایج ترین پوزیشن برای بیمارانی است که به راحتی استراحت می کنند، چه در بخش ریکاوری و چه در بخش اورژانس. همچنین به عنوان پوزیشن نشسته شناخته می شود، پوزیشن بیمار فاولر معمولاً برای جراحی مغز و اعصاب و جراحی شانه استفاده می شود. تغییرات پوزیشن استاندارد فاولر شامل پوزیشن پایین فاولر، پوزیشن نیمه فاولر و پوزیشن فاولر بالا(کامل) است.

این پوزیشن جراحی کاربرد های زیادی دارد، پوزیشن فاولر برای بیمارانی که مشکل تنفس دارند استفاده می شود، زیرا در این پوزیشن، جاذبه زمین دیافراگم را به سمت پایین می کشد و امکان انبساط بیشتر قفسه سینه و ریه را فراهم می کند.

پوزیشن استاندارد فاولر چیست؟

پوزیشن استاندارد فاولر که به عنوان پوزیشن نشستن نیز شناخته می شود، معمولاً برای جراحی مغز و اعصاب و جراحی شانه استفاده می شود. زاویه بستر بین 45 تا 60 درجه است. پاهای بیمار ممکن است صاف یا کمی خمیده باشد. این پوزیشن اغلب برای جراحی های سر، سینه و شانه استفاده می شود.

این جالت یک پوزیشن ترجیحی برای مبارزه با سندرم دیسترس تنفسی است. نسبت به حالت افقی تخت، پوزیشن استاندارد فاولرز امکان انبساط بهتر قفسه سینه، بهبود تنفس با تسهیل اکسیژن رسانی را فراهم می کند. مزایای دیگر عبارتند از افزایش تخلیه خون و مایع نخاعی مغزی و بهبود هموستاز.

fowler position

پوزیشن فاولر پایین چیست؟

فاولر پایین، مانند پوزیشن خوابیده به پشت، زمانی است که سر بیمار در زاویه 15 تا 30 درجه قرار می گیرد. این پوزیشن را می توان بعد از عمل، برای کاهش کمردرد، تجویز دارو و جلوگیری از آسپیراسیون در طول تغذیه با لوله استفاده کرد. پوزیشن فاولر پایین بهترین پوزیشن برای استراحت بیماران در نظر گرفته می شود.

پوزیشن نیمه فاولر چیست؟

در پوزیشن نیمه فاولر، بیمار معمولاً به پشت است. زاویه بستر بین 30 تا 45 درجه است. پاهای بیمار ممکن است صاف یا خمیده باشد.

پوزیشن نیمه فاولر را می توان زمانی که بیمار با مشکل تنفسی مواجه می شود یا تحت درمان های تنفسی قرار می گیرد و در زمان درناژ بعد از ابدومینوپلاستی استفاده کرد.  با توجه به پوزیشن قرارگیری، پوزیشن نیمه فاولر در هنگام زایمان برای بهبود راحتی مادر ترجیح داده می شود.

پوزیشن فاولر بالا/کامل چیست

در پوزیشن های فاولر بالا، بیمار معمولاً به صورت عمودی با ستون فقراتش صاف می‌نشیند. بالاتنه بین 60 تا 90 درجه است. پاهای بیمار ممکن است صاف یا خمیده باشد. این پوزیشن معمولاً زمانی که بیمار مدفوع می کند، غذا می خورد، قورت می دهد، عکس اشعه ایکس می گیرد یا برای کمک به تنفس استفاده می شود.

پوزیشن های فاولر بالا معمولاً برای بیماران مسن تجویز می شود، زیرا از نظر علمی ثابت شده است که به فرآیند هضم کمک می کند و به بیمار کمک می کند بر مشکلات تنفسی غلبه کند. استراحت در این پوزیشن برای مدت طولانی می تواند باعث ناراحتی و افزایش ایجاد زخم های فشاری شود.

موارد منع پوزیشن فاولر

قرار گرفتن بیمار در درجه اول به دلایل قرار گرفتن در حالت مناسب آناتومیک برای عمل جراحی است. در مواردی که بیمار پوزیشن نشستن را به خوبی تحمل نمی کند، می توان تنظیماتی را برای انطباق با هرگونه عدم تحمل بیمار انجام داد. به عنوان مثال، ممکن است  بیماران مبتلا به زخم فشاری در ناحیه کمر یا باسن، نتوانند پوزیشن نشستن را تحمل کنند.

اقدامات اضافی برای کاهش فشار و تماس ناحیه آسیب دیده با سطوح سخت ممکن است مورد نیاز باشد. این موارد می تواند شامل بالشتک اضافی، تغییر زاویه، استفاده از شیب برای حذف فشار در جایی که آسیب جانبی است باشد. علاوه بر این، بیمارانی که جراحی قبلی ستون فقرات داشته اند ممکن است محدودیت های دامنه حرکتی داشته باشند که این پوزیشن را منع مصرف می کند. بیماران باید از نظر توانایی آنها در تحمل این پوزیشن و هر گونه فاکتور ذاتی بیمار که ممکن است خطر اضافی برای بیمار ایجاد کند، ارزیابی شوند.

ملاحظات پوزیشن یابی بیمار برای پوزیشن فاولر

پوزیشن فاولر را می توان به روش های مختلف با استفاده از بخش های اصلی میز جراحی عمومی یا از طریق افزودن لوازم جانبی میز جراحی و کمک های پوزیشن یابی به دست آورد. لوازم جانبی متداول میز جراحی و کمک های پوزیشن یابی که هنگام استفاده از پوزیشن فاولر استفاده می شود شامل پوزیشنرهای صندلی جراحی یا پوزیشن کننده های فومی بدن می باشد.

پوزیشنرهای صندلی جراحی اغلب برای پوزیشن یابی فاولر بالا در عمل های ارتوپدی شانه (تعویض کامل شانه، آرتروسکوپی شانه، روتاتور کاف و غیره) استفاده می شود. صندلی های جراحی اغلب دارای بخش های چپ و راست قابل جابجایی هستند که امکان دسترسی به محل جراحی را به شانه بیمار فراهم می کند. همچنین معمول است که صندلی های اتاق عمل از یک تکیه گاه جانبی استفاده می کنند که برای ایستادن بیمار به کار می رود و حرکت جانبی تنه را در طی مراحل عمل محدود می کند.

هنگام استفاده از پوزیشن یابی فاولرز بالا در عمل های  ارتوپدی شانه، از پوزیشن های حالت دهی بیمار با همکاری صندلی های اتاق عمل استفاده می شود. پوزیشنرهای بدن بیمار می‌توانند شامل پوزیشنرهای بازو و آرنج برای قرارگیری خنثی بازوی جراحی بیمار برای دسترسی به محل جراحی یا بازو(های) غیر جراحی برای خارج کردن آنها از مسیر جراح باشند. پوزیشنرهای پیشرفته‌تر اندام به تیم جراحی اجازه می‌دهند تا بازوهای بیمار را در پوزیشن‌های منحصربه‌فرد و فضایی قرار دهند که دسترسی محل جراحی به شانه را در طیفی از روش‌های مفصل شانه ممکن می‌سازد. کارکنان اتاق عمل همچنین می توانند از پوزیشنرهای پیشرفته اندام برای پوزیشن هایی غیر از فاولرز استفاده کنند. به عنوان مثال، در پوزیشن لترال بیمار در پوزیشن خوابیده به پهلو قرار می دهد که بازو را معلق میکنند و به جراح امکان جراحی های مختلف نظیر جراحی های ارتوپدی شانه را می دهند.

آرم بورد های چند حالته شبیه به حالت دهنده های بدن بیمار هستند زیرا پوزیشن خنثی بازوی عمل بیمار را برای دسترسی به محل جراحی یا بازو(های) غیر عملی تسهیل می کنند تا آنها را از مسیر جراح برای دسترسی به آناتومی هدف خارج کنند.

fowler_patient

هد رینگ های جراحی مغز و اعصاب و پوزیشنرهای سر معمولاً در پوزیشن Semi-Fowler و High Fowler برای دسترسی به محل جراحی به آناتومی جمجمه، صورت و گردن بیمار استفاده می شوند. برای قرار گیری بیمار در پوزیشن فاولر قسمت سر میز جراحی اغلب برداشته می شود و لوازم جانبی پوزیشن یابی قدامی یا خلفی مورد نظر برای تسهیل بی حرکتی سر و دسترسی به محل جراحی به آن متصل می شود.

پوزیشنرهای ژل و فوم اغلب در تمام حالت های پوزیشن فاولر استفاده می شوند. کمک‌های معمولی که بیمار را در پوزیشن‌های فاولر پشتیبانی می‌کنند شامل هد رینگ پشتی سر، ماسک صورت (برای صندلی‌های جراحی)، نگه دارنده‌های بازو، پوزیشن‌کننده‌های مقعر (برای پاها)، نگهدارنده های پاشنه و مچ پا، و صفحه های تخم مرغی برای محافظت یا تقویت هستند.

نواحی کلیدی آناتومیکی ارزیابی های بیمار قبل از عمل همیشه برای ارزیابی پوست بیمار، مورفولوژی بدن، برجستگی های استخوانی و هر ناحیه آناتومیکی خاصی که نیاز به توجه منحصر به فرد در طول جراحی دارد، توصیه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله راهنمای کامل پوزیشن های جراحی مراجعه کنید.

نتیجه

یکی از رایج ترین پوزیشن های بیمار، پوزیشن فاولر است که قرار گرفتن در معرض جراحی بهتر و تنفس بهبود یافته را فراهم می کند. کارکنان جراحی باید خطرات و عوارض مرتبط با پوزیشن فاولر را در نظر بگیرند مانند:

  • کاهش بازگشت خون به قلب
  • آمبولی وریدی
  • هوا یا گاز داخل جمجمه
  • افزایش پتانسیل برای از دست دادن راه هوایی
  • افزایش خطر آسیب عصبی و ادم صورت

تغییرات در پوزیشن فاولر شامل پوزیشن استاندارد فاولر، پایین فاولر، نیمه فاولر و پوزیشن بالا فاولر است.

صرف نظر از اینکه چه پوزیشنی برای بیمار در طول یک پروسیجر استفاده می شود، رعایت بهترین شیوه ها برای پوزیشن یابی بسیار مهم است. کارکنان جراحی همیشه باید به خط مشی ها، روش ها و آموزش های مربوط به پوزیشن یابی مرکز خود در هنگام تعیین پوزیشن بیمار مراجعه کنند.

داشتن تعداد کافی پرسنل، دستگاه ها و تجهیزات در دسترس در طول فعالیت های پوزیشن یابی به اطمینان از ایمنی بیمار و پرسنل کمک می کند.

به حیثیت و حریم خصوصی بیمار در هنگام قرارگیری احترام بگذارید: فقط پرسنل ضروری در اتاق زمانی که بیمار در معرض قرار می گیرد حضور داشته باشند.

بیمار را در یک تراز طبیعی خنثی نگه دارید. سر و گردن بیمار را در پوزیشن خنثی و بدون چرخش جانبی شدید قرار دهید و از گشاد شدن بیش از حد خودداری کنید.

بررسی کنید که بدن کامل بیمار در تراز فیزیولوژیکی قرار دارد و دست‌ها، انگشتان، پاها و انگشتان پا از مفصل‌های میز جراحی محافظت می‌شوند.

کارکنان اتاق عمل همیشه باید از مکانیک های ایمنی بدن در هنگام جابجایی و پوزیشن یابی استفاده کنند.

اطمینان حاصل کنید که بیمار با هیچ بخش فلزی میز جراحی یا دستگاه های پوزیشن یابی تماس ندارد.

هرگز از حد مجاز وزن برای میز یا لوازم جانبی استفاده شده تجاوز نکنید و همیشه هنگام استفاده از میز جراحی و لوازم جانبی از دستورالعمل ها و توصیه های سازنده پیروی کنید.

تمام تجهیزات، پدها و لوازم جانبی را قبل از استفاده بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را تعویض کنید.